Èxit de públic a la Festa Major de Vidreres

Vidreres ha celebrat aquests dies la seva Festa Major. Del 30 d’agost al 2 de setembre el municipi s’ha omplert de diverses activitats.

El tret de sortida oficial ha estat la lectura del pregó. Abans però, Francesc Baltrons, regidor de Cultura, i Jordi Camps, alcalde de Vidreres, han adreçat unes paraules de benvinguda al públic que ha omplert la plaça Lluís Companys.

Tot seguit s’ha procedit a la lectura del pregó a càrrec de la Colla Gegantera de Vidreres, que enguany celebra el seu 30è aniversari. Està previst un gran acte de celebració durant la Festa Major petita de Vidreres al qual estan convidades més de vint-i-cinc colles d’arreu del territori.

Un cop finalitzat el pregó s’ha donat pas a la presentació dels i les candidates a hereu i pubilla de Vidreres. Un total de 4 nois i 6 noies han optat a representar el municipi. A continuació l’escenari l’ha ocupat el grup d’haveneres La Ribera. Com no podia ser d’una altra manera el concert ha anat acompanyat de ron cremat a càrrec de la comissió del Ranxo.

 Enguany han desfilat per l’escenari de Barraques grups com La Raíz, que han aplegat més de 5.000 persones en un dels tres concerts que han ofert a Catalunya, en la seva última gira. Després de passar per l’Acústica de Figueres i abans de tocar a Barcelona els de Gandia han ofert un potent directe que ha fet embogir el públic. També provinents del País Valencià,  Zoo ha pres el relleu a l’escenari la nit del divendres. Amb les seves lletres reivindicatives i les seves potents bases electròniques els valencians han deixat el llistó ben alt. La nit del dissabte el grup de música de rumba catalana i ska, La Pegatina, ha tornat a omplir l’espai de Barraques. Els de Montcada i Reixac amb quinzè anys de trajectòria damunt dels escenaris han presentat el seu darrer àlbum “Ahora o nunca” que han alternat amb temes tan coneguts com “Maricarmen”. Un altre plat fort ha estat l’actuació del grup Itaca Band que ha barrejat l’ska amb el reggae, la música llatina i el punk.

Una de les novetats enguany a l’espai de Barraques ha estat la creació d’un Punt Lila a càrrec del col·lectiu feminista de Vidreres La Victòria.

La Festa Major de Vidreres ha ofert activitats per a tots els públics, com ara el Correfoc en família. Els Diables de l’Onyar han circulat pels carrers del municipi omplint-los de soroll i guspires fins arribar a la plaça de l’Església on han ofert un impressionant espectacle de foc amb tot tipus d’artefactes com ara rodes gegants o monstres fantàstics.

Un clàssic de la Festa Major de Vidreres i una de les activitats més destacades és el tradicional Bous al carrer que ha aplegat un bon nombre de joves que han corregut davant dels bous diumenge el matí fins arribar a la plaça. Durant els dies de Festa Major l’Associació Correbous de Vidreres ha organitzat el 32è Correbous i Encierro del municipi. Es tracta de l´únic espectacle d’aquest tipus que es celebra a comarques gironines després de què Torroella, Roses i Olot els eliminessin. La plaça s’ha omplert de públic que ha seguit amb atenció les diverses enganxades que les vaquetes han propinat als joves que han saltat a l’arena.

Altres activitats que s’han portat a terme el diumenge han estat la cinquena trobada de de vespes i motos clàssiques que ha comptat amb un esmorzar final com a colofó. Un altre acte tradicional de la Festa Major de Vidreres ha estat la desfilada de cavalls, genets i carruatges que ha recorregut els carrers del centre del municipi.

Amb una variada oferta, com el concert vermut de jazz a la Pista Jardí del Casino La Unió a càrrec de la Big Band de Vidreres de l’Escola Municipal de Música de Vidreres, la Festa Major del municipi ha estat tot un èxit de públic.

 

 

 Festa Major Vidreres 2018

  Imatge