Primera mostra de ball de gegants de les Gales d'Anglès

Aquest diumenge la Colla de Geganters i Grallers d’Anglès ha organitzat a la plaça Lluís Companys la primera mostra de balls de gegants i balls populars. La colla convidada ha estat els Gegants i Caperruts de Ripoll. L'acte ha format part de les activitats de les Gales d'Anglès.

Durant la trobada han ballat per primer cop "La Dansa dels Gegants de Ripoll" fora del municipi. L’esdeveniment també ha servit per poder veure ballar plegats els gegants d’Anglès, en Miquel i la Remei, acompanyats per en Pere Motero estrenat fa un any i mig i per en Truscó, la Brillantesa, l’Aiguamarina, la Foguina i l’Olaf. La Colla de Geganters i Grallers d’Anglès actualment està formada per una vintena de membres.

El públic assistent a la primera mostra de balls de gegants i balls populars ha pogut gaudir i participar directament en el ball de la polca o el bugui bugui. Durant l’acte ha intervingut Josep Casadellà, regidor de Cultura i Festes i s’ha procedit a fer entrega d’un petit obsequi a la Colla de Gegants i Caperruts de Ripoll. La trobada ha finalitzat amb un ball conjunt de les colles d’Anglès i Ripoll. Tot seguit els grallers han encapçalat la comitiva que s’ha encaminat cap a la plaça Pau Casals per donar inici al Corre o mulla’t. L’activitat ha servit per refrescar grans i petits. Carregats amb pistoles d’aigua i galledes els participants han recorregut els carrers d’Anglès mullant-se entre ells. Alguns veïns i veïnes també han participat al Corre o mulla’t des del seus balcons establint batalles d’aigua amb els participants. Finalment, la cercavila ha culminat a la plaça Sant Jordi del Puigbell on s’ha donat pas a la Festa de l’escuma.

Les activitats dutes a terme el diumenge al matí han format part de la programació de les Gales d’Anglès 2018. Aquesta tradicional Festa es remunta a l’edat mitjana i actualment s’han convertit en la Festa Major del municipi, destacant pel seu caràcter popular i participatiu i amb actes per a tots els públics.

 

 

 primera mostra ball de gegants angls

  Imatge