Comença la Festa Major de Vilobí d'Onyar

Vilobí d’Onyar ha donat el tret de sortida a la seva Festa Major. Durant tres dies el municipi acollirà tot tipus d’activitats per a tots els públics. Com no podia ser d’una altra manera l’acte que ha encetat oficialment la Festa Major ha estat el pregó.

Cristina Mundet, alcaldessa de Vilobí d’Onyar ha dirigit unes paraules al públic que s’ha reunit a la plaça Nova. Tot seguit Pitu Borrell, regidor de Fires i Festes, ha introduït als pregoners i pregonera d’enguany: els mestres jubilats Mercè Casanovas, Antoni Domènech, Rafel Ponsatí i Josep Bataller. Un per un han anat recordant les seves experiències com a docents.

L’acte ha finalitzat amb la projecció d’un documental que recull les experiències d’antics alumnes. Com ja és habitual en els darrers anys el pregó sol estar vinculat amb l’exposició de la Festa Major. Aquest any Can Cortada ha acollit  "60 anys de col·legis en fotos", un repàs des del 1914 fins al 1980 de les diferents fotografies de classe dels col·legis de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai. L’exposició ha implicat a molts vilobinencs i vilobinenques que durant més d’un any han aportat materials i han ajudat a identificar els protagonistes de les fotografies. 

Avui dissabte un dels actes més destacats serà la proclamació com a vilobinenca il·lustre  de l’escriptora de novel·la infantil Dolors Garcia i Cornellà. Tot seguit els actes de la Festa Major no s’aturen i segueixen amb tot un reguitzell d’activitats.

 

 

 Preg Vilob dOnyar

  Imatge