Hostalric celebra una XXVIII Fira de Sant Miquel plena d'activitats

Hostalric ha celebrat la XXVIII Fira de Sant Miquel. De divendres a dilluns el municipi s’ha omplert de tot tipus d’activitats.

El tret de sortida de la programació d’actes l’ha donat la xerrada “Incendis forestals a la província de Girona 1850-1950” celebrada al Centre Cultural Serafí Pitarra i organitzada per l’Associació pel Patrimoni Històric i Natural d’Hostalric amb la col·laboració dels ADF Hostalric.

El mateix divendres a la nit, s’ha celebrat el Correfoc i Espectacle de Foc a  càrrec de: U9-7KOU.  Els diables i figures fantàstiques escopint espurnes han estat els protagonistes d’una espectacular actuació a l’esplanada davant de l’escola d’Hostalric i que ha transcorregut per diversos carrers del municipi.

Dissabte ha tingut lloc la celebració del VI Torneig Interclubs d’Escacs Vila d’Hostalric organitzat pel Club d’Escacs Hostalric al seu local. Una vintena de jugadors han participat en el Torneig que ha guanyat el club Gerunda. En segona posició l’Hostalric A, en tercera Arenys de Munt, en quarta posició Hostalric B, en cinquena Blanes i en sisena l’Hostalric C.

Dissabte també s’ha fet entrega dels premis del XVI Concurs Fotogràfic. Les obres presentades s’han exposat a la sala Benet Frigola. La regidora de Cultura Rita Saurí ha fet entrega dels premis als guanyadors d’enguany. Judit Matarín de Vilobí d’Onyar ha guanyat el primer premi amb la fotografia “Entre muralles”. En segon premi ha sigut per a l’hostalriquenc Miquel Saurí amb la fotografia “Matí de Nadal  2017” i el terce per David Segú, també d’Hostalric, amb la fotografia “Sentència”.

Durant la Fira de Sant Miquel també s’han celebrat tot tipus d’activitats lúdiques al carrer, com el cercavila musical itinerant Terrabastall o El pagès i la roda de la fortuna, ambdós a càrrec de Xarop de Canya. Tallers infantils de tot tipus per als més petits i parades d’artesania han omplert els carrers d’Hostalric.

Un dels actes que més gent ha aplegat, ha estat la botifarrada popular organitzada pel Club Patí Hostalric a la plaça de Can Llensa. Un cop finalitzat l’àpat la festa ha continuat amb el concert de la Tribut FM, un grup d’homenatge a la música popular de Festa Major que ha ofert la seva darrera actuació d’aquesta temporada.

Diumenge s’ha celebrat la Trobada de puntaires de Catalunya que ha omplert la plaça de Can Llensa de filigranes fines i complexes. Les puntaires han demostrat la seva habilitat amb el fil, els boixets i les agulles.

Una altra de les activitats més destacades i esperades de la Fira de Sant Miquel d’Hostalric és la cercavila de Majorettes, una formació integrada només per homes. Acompanyats per la xaranga Diga’ls-Inquiets, les Majorettes d’Hostalric només desfilen pels carrers del municipi

 durant la Fira de Sant Miquel. 

Diumenge a la tarda s’ha celebrat al Centre Cultural Serafí Pitarra l’entrega de premis de la III Gimcana organitzada per l’INS Vescomtat de Cabrera, a continuació s’ha fet lliurament dels guardons al Mèrit Esportiu a les entitats i esportistes locals que han destacat en la pràctica de les seves disciplines durant la temporada 2017/2018.

L'equip pre-benjamí de l'Atlètic Club Hostalric, esportistes del Club esportiu Dojo La Selva-Hostalric, del Club d'Escacs d'Hostalric, del Club Pàdel Hostalric, de Mushing i BikeJoring i de proves de resistència han rebut el guardó al Mèrit Esportiu per haver destacat en les seves disciplines durant la temporada 2017/2018.

Dilluns ha tingut lloc la inauguració de la plaça 1 d’octubre. Durant l’acte han intervingut Josep Antoni Frias, alcalde d’Hostalric, Marta Madrenas, alcaldessa de Girona i diputada al Parlament de Catalunya,  Magda Casamitjana, diputada al Parlament de Catalunya i l’entitat Crida Hostalric. Amb el descobriment de la placa i del faristol s’ha donat per inaugurada la plaça 1 d’octubre.

Un cop finalitzats els parlaments s’ha realitzat una multitudinària ballada de sardanes al voltant de la torre dels Frares per tot seguit donat lloc a un vermut per a tot el públic assistent, posant així punt i final a l’acte d’inauguració.

 Fira Sant Miquel XXVIII

  Imatge