Visita guiada al Camp dels Ninots

Un diumenge qualsevol a Caldes de Malavella. Un grup de visitants s'apropa al centre de Cal Ferrer de la Plaça per poder conèixer la història del municipi selvatà. Un dels atractius turístics de Caldes és el jaciment del Camp dels Ninots.

L'exposició permanent “Ara fa 3,5 milions d’anys El Camp dels Ninots” al casalot medieval de Cal Ferrer ajuda comprendre millor la seva importància. La gran quantitat d'esquelets sencers de grans i petits vertebrats així com les restes vegetals fossilitzades fan que el Camp dels Ninots s'hagi convertit en un referent imprescindible per al coneixement del clima i el paisatge de la regió durant el Pliocè, fa més de 3 milions d'anys. Recentment, el Govern de la Generalitat va declarar el Camp dels Ninots Bé Cultural d'Interès Nacional. Des de l'Ajuntament de Caldes s'ha apostat per ampliar i reforçar les possibilitats del Camps dels Ninots a través d'una primera fase de senyalització consistent en unes escultures de benvinguda i cartells explicatius de la ruta.

Queden pendents en una propera fase la instal·lació de més plafons que completin el circuit i la creació del Centre d'Interpretació sobre el termalisme, on el Camp dels Ninots tindrà una gran importància. Les obres, que s'estan fent al Castell de Caldes, s'han reemprés després de la descoberta d'un fragment de muralla romana. També està previst incorporar unes rèpliques de la fauna de l'època al Camp dels Ninots per encara conèixer millor la importància d'aquest jaciment.

 

 campninots