Tossa de Mar aconsegueix el segell Biosphere Destination

Tossa de Mar ha obtingut el certificat Biosphere Destination. Es tracta del primer municipi de la Costa Brava que l’obté. Aquesta distinció la posseeix actualment destinacions com Barcelona o Sitges.

Atorgat per l'Institut de Turisme Responsable el segell Biosphere és una distinció de prestigi que acredita el compliment dels estàndards dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, integrats en l'Agenda 2030.

Fa un any i escaig que Tossa va iniciar tot el procés i tràmits per obtenir el certificat Biosphere Destination. Amb aquest guardó es consolida l’aposta del municipi per una gestió turística sostenible. Tossa entra a formar part de la vintena de destinacions del món en assolir el segell Biosphere Destination. La distinció ha de servir per impulsar tot un seguit de polítiques encaminades a la sostenibilitat. Alguns dels beneficis del turisme sostenible són: mínim impacte ambiental; afavoreix el consum responsable; genera beneficis econòmics dels recursos de flora i fauna. Un cop aconseguit el certificat com a destinació, les empreses s’hi poden afegir a través del que es coneix com a carta d’adhesió, que acredita que també compleixen els requisits de turisme sostenible. Les destinacions que formen part de la comunitat Biosphere acullen més de 30 milions de turistes l'any .

 Guard Biosphere Tossa

  Imatge