Sant Antoni a Vidreres

Vidreres ha celebrat aquest diumenge la tradicional Festa de Sant Antoni Abat. Els actes han començat a les 9 del matí als Horts d'en Pere Pau amb un esmorzar pels cavallistes. D'aquesta manera agafaven forces per encetar la desfilada amb els cavalls pels principals carrers de la Vila.

La 27ena celebració de Sant Antoni a Vidreres ha congregat a gent vinguda d'altres municipis com ara Blanes, Girona o Llagostera. El pas dels genets ha generat expectació entre els veïns del poble que han pogut gaudir d'una gran varietat de tipus de cavalls i carruatges. A l'alçada de l'Ajuntament els genets han sigut obsequiats amb talls de coca de les fleques de Vidreres. Una altra col·laboració en la desfilada ha sigut l'acompanyament musical dels Grallers de Vidreres. Al migdia ha tingut lloc a la plaça de l'Església la tradicional benedicció de tot tipus d'animals. Sant Antoni es considera el protector dels animals útils per a les feines del camp. En el passat va ser una festa clau en moltes poblacions, essent la festa major d’hivern o festa major petita. Actualment, el seu arrelament és un fet, tot i la desaparició dels animals de treball.

Després de la desfilada la brigada municipal s'ha encarregat de la neteja dels carrers per tal d'estalviar molèsties als vianants ocasionades pel pas dels cavalls. A continuació s'ha organitzat una exhibició i jocs d'habilitat amb cavalls als horts d'en Pere Pau. Els participants han rebut un trofeu commemoratiu. Per tancar la jornada s'ha celebrat un multitudinari aperitiu popular als horts d'en Pere Pau.

 

 vidreressantantoni