Brunyola celebra amb gran èxit la XXIV Fira de l'Avellana

Brunyola ha celebrat aquest cap de setmana la XXIV Fira de l’Avellana de la Selva. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha estat l’encarregat d’inaugurar l’edició d’enguany. Una nombrosa representació d’alcaldesses i alcaldes de la comarca ha rebut Torra a la seva arribada a Brunyola.

Una plaça plena de gom a gom ha assistit a la inauguració de la Fira . La pregonera ha estat Anna Selga, farmacèutica i autora del llibre “Els colors de la ratafia”, protagonista també de l’exposició del mateix nom que s’ha pogut visitar durant aquests dies a Brunyola. Un cop finalitzat el pregó, Pere Arbonès , membre de l’Associació Avellana de Brunyola i comarques gironines, ha pres la paraula. Una de les grans novetats d’aquesta XXIV Fira de l’Avellana és l’estrena de marca pròpia. Per primera vegada s’ha pogut adquirir avellana produïda a Brunyola i rodalies envasada en paquets de 200 grams. L’Associació, nascuda ara fa dos anys compta amb 32 socis. El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha posat en relleu la tasca duta a terme entre diferents administracions i l’Associació Avellana de Brunyola per tal de dotar de valor aquest producte tan característic de la comarca.

L’alcalde de Brunyola i Sant Martí Sapresa, Francesc Johé, ha destacat la importància de la Fira de l’Avellana com dinamitzador econòmic del municipi.

El torn d’intervencions l’ha tancat el president de la Generalitat que ha fet balanç de la situació política i ha recordat els lligams familiars que l’uneixen a Brunyola. Tot seguit, Quim Torra ha visitat la Fira on ha pogut provar avellanes de Brunyola. El president també ha signat el llibre d’honor del municipi a la sala de plens.

Un dels actes més esperats ha estat el vermut amb avellana i degustació de productes Km 0 amb avellanes, que ha comptat amb la participació de diferents restaurants i pastisseries de Brunyola i rodalies.

Dissabte a la tarda s’han celebrat tallers infantils com el de xocolata a càrrec de la pastisseria Noguera de Vilobí d’Onyar o el taller de tast de cervesa a càrrec de Joan Benejam, de la Cervesa Rufa.

Durant la Fira també s’han realitzat visites guiades al Castell de Brunyola, la primera notícia del qual es remunta als inicis del segle XII. L’interior del castell s’utilitza actualment per acollir les dependències de l’Ajuntament, com la sala de plens. El castell conté elements arquitectònics interessants com ara els  finestrals gòtics de la façana nord. 

La Fira ha ofert tot tipus d’activitats per a tots els públics com ara l’animació infantil a càrrec de Jordi Tonietti o la XII edició de l’Avellana Jove, organitzat per l’Associació de Joves de Brunyola i Sant Martí Sapresa, que ha comptat amb les actuacions de Miquel del Roig i Germà Negre i Masovera Barbuda.

Diumenge s’han celebrat els tradicionals concursos a la plaça del Castell. Des del III Concurs de Collir Avellanes a mà fins al XVI Concurs Internacional d’Esclovellar avellanes. Sense oblidar la IX Cursa amb Sacs a l’esquena, memorial Pere Parera.

Un dels últims actes d’aquesta XXIV Fira de l’Avellana de la Selva ha estat la cantada d’havaneres amb el grup Els Pescadors de l’Escala, que com no podia ser d’una altra manera ha anat acompanyada de rom cremat.

 XXIV Fira de lAvellana

  Imatge