El pantà de Susqueda viu una nedada històrica amb motiu del 50è aniversari

Una cinquantena de persones han nedat aquest dissabte en el pantà de Susqueda. L’activitat ha format part del programa d’actes del 50è aniversari de la construcció de la presa i ha estat molt especial perquè ha estat el primer esdeveniment de natació que s’ha celebrat dins l’embassament. Fins ara ningú mai s’havia banyat en el pantà.

L’activitat, organitzada per Vies Braves, ha reunit participants de diferents edats i nacionalitats que han destacat l’excepcionalitat de la proposta perquè han pogut nedar en aigües del Ter dins el pantà i enmig l’extraordinari entorn de les Guilleries. L’aigua estava a una temperatura de 23 graus.

Des de les Vies Braves s’han mostrat molt satisfets de com ha funcionat la jornada i la implicació del territori i n’han destacat la vessant experimental i històrica.

La nedada no ha estat competitiva i els participants han recollit el seu dorsal mitja hora abans de donar el tret de sortida en els dos recorreguts que s’havien dissenyat: un de més curt d’un quilòmetre de distància i un de més llarg de dos quilòmetres i mig. Els participants de l’opció més llarga han tardat una hora aproximadament a completar l’itinerari.

La nedada estava oberta en els nedadors i nedadores majors de 16 anys i els menors de 18 anys han hagut d’anar acompanyats d’un adult. Un equip de monitors de Vies Braves han supervisat els dos circuits a bord de caiacs.

Els participants de la distància curta han acabat en el sector del mirador de Susqueda mentre que els participants del traçat llarg han tornat al punt de sortida.

Des de les Vies Braves confien que en el futur, l’embassament entrarà a formar part de la xarxa pública d’itineraris marins i aigües obertes.

Després de la nedada i com a cloenda de l’acte s’ha permès la navegació en caiac en els participants.

 

  Imatge