Troben 950 plantes de marihuana al garatge d´una casa de Blanes

La Policia Local de Blanes ha decomissat aquest passat cap de setmana 950 plantes de marihuana. La plantació estava situada en la planta baixa d’una casa, ocupant l’espai del garatge que s’havia dividit en dos habitacles independents, d’uns 60 m2 cadascun d’ells.

En un les plantes estaven en fase de creixement, mentre que en l'altre ja estaven desenvolupades, amb alguns exemplars que ja mesuraven més d’1’50 metres d’alçada. La plantació estava dotada amb làmpades de calor, ventiladors, filtres de tub, llums calorífiques i altres tipus de material.

Tots dos espais estaven totalment aïllats de l’exterior, de manera que la intensa olor que desprenien les plantes, i que podrien haver delatat la seva presència, era impossible de detectar des de l’exterior. Els efectius de la Policia Local van poder localitzar la plantació a través d’una trucada anònima que va comunicar que hi havia una nau prop de la GI-682 on s’hi estava cultivant marihuana. Es calcula que el valor anual al mercat de les 950 plantes podria ser de més de 4 milions d'euros.

Els efectius policials van procedir a tallar les 950 plantes i extreure-les dels testos. Durant l'operació policial, els agents van detenir un dels dos responsables del cultiu, un home de 67 anys, com a presumpte responsable d’un delicte contra la salut pública. L'altre presumpte responsable de la plantació, de 69 anys i propietari de la casa, es va entregar ahir després que es curses una ordre de recerca contra ell. La jutgessa del jutjats de primera instància i instrucció de Blanes ha declarat el secret de sumari.

 

 marihuanablanes