Servei d'Atenció Integral per defensar els drets del col·lectiu LGTBI

El Consell Comarcal de la Selva i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han signat aquest dimarts un acord per a impulsar un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI).

La signatura ha anat a càrrec de la directora general d’Igualtat, Mireia Mata i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

 El SAI de la Selva té com a objectius principals la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGTBI del municipi, dissenyarà estratègies de sensibilització i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes d’LGTBIfòbia.

Actualment hi ha oberts més de 43 Serveis d’Atenció Integral a la diversitat sexual i de gènere arreu de tot Catalunya. El desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, trasngèneres, i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla la creació d’aquests serveis, que faciliten atenció de qualitat i proximitat a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

 Signatura SAI CC

  Imatge