La Colla de Geganters de Badalona guanya el 2n Concurs de Ball de Gegants

La colla de geganters de Badalona ha estat la guanyadora del 2n Concurs Nacional de Ball de Gegants celebrat a Amer aquest diumenge. El municipi s’ha vestit de gala per acollir l’esdeveniment. Un total de set colles geganteres d’arreu del país s’han aplegat a Amer.

La jornada s’ha iniciat amb una cercavila pels carrers del municipi que ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament. Un cop allà s’ha donat el tret de sortida al 2n Concurs de Ball de Gegants amb la presentació de les colles participants. L’esdeveniment és una iniciativa de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, que compta amb més de 400 colles inscrites. El Concurs, de caràcter bianual, va celebrar la seva primera edició a Barcelona. Les colles geganteres han interpretat els seus millors balls, alguns dels quals creats per a l’ocasió.

Amb la voluntat de difondre i potenciar la cultura gegantera arreu del territori, enguany s’ha escollit Amer i la seva centenària Colla Gegantera com a amfitrions del 2n Concurs de Ball de Gegants.

Les colles participants han ofert un gran espectacle. La destresa en l’execució del ball, en la interpretació de la música i l’estètica han estat alguns dels aspectes que ha valorat el jurat. Un cop finalitzats tots els balls s’ha procedit a l’entrega de premis. Els guanyadors d’aquesta 2a edició ha estat la Colla de Geganters de Badalona, en segona posició ha quedat els Geganters d’Oliana i en tercera la Colla Gegantera del Barri de Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat. L’acte ha finalitzat amb el ball de la colla guanyadora.

 2n Concurs ball de gegants

  Imatge