Presentació Fiporc 2016

Aquest dimecres s'ha presentat la programació de la 3a edició de Fiporc a l'aula gastronòmica del Mercat del Lleó de Girona. Els encarregats de la presentació han estat l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés.

Fiporc, que es celebrarà aquest proper cap de setmana, pretén convertir-se en la fira temàtica de referència a Catalunya posant en valor el porc i els productes que se'n deriven. La indústria càrnia és un dels principals motors econòmics de Riudellots. Diàriament hi arriben 25.000 porcs per ser sacrificats i transformats amb diversos productes alimentaris. La fira del porc va néixer el 2014 com a element estratègic per potenciar el sector, però sense oblidar la ramaderia tradicional.

Un equip de 100 voluntaris, que formen part de la comissió organitzativa, seran els encarregats de vetllar pel bon funcionament de la Fira. I és que les previsions d'afluència de públic són elevades tenint en compte que en l'edició de l'any passat prop de 10.000 persones van visitar FIPORC.

Per tal de facilitar la informació detallada de tots els actes a temps real, aquest any els visitants es podran descarregar una aplicació per a mòbil dissenyada per una empresa de Riudellots.

El tret de sortida de la Fiporc es donarà aquest divendres a les 18h a la Sala d'Actes de l'Ajuntament amb una jornada tècnica per a professionals del sector porcí. Com a cloenda de la presentació oficial els assistents a l'acte han pogut degustar un arrós amb verdures i galta de porc cuinat pel restaurant l'Alqueria de Girona.

 

 rodapremsafiporc