Els més petits aprenen a fer panellets a la Domus Sent Soví

La Domus Sent Soví d’Hostalric ha acollit aquest dissabte el taller: “Panellets, tradició en família”. La sessió dirigida a petits i grans ha anat a càrrec de Georgina Sánchez. Els més menuts han aprés a fer diferents tipus de panellets.

A partir d’una base de moniato ben aixafada, barrejada amb sucre i massapà els nens i nenes han començat a preparar els seus propis panellets. Aquests populars postres són d’origen àrab i és costum menjar-los per Tots Sants. El taller ha estat tot un èxit i una excel·lent manera d’introduir els més petits a la gastronomia.

El taller “Panellets, tradició en família” forma part de la programació de tallers de cuina de tardor que la Domus Sent Soví ha organitzat aquest trimestre. Es tracta d’una proposta basada en quatre sessions en què es pot aprendre a fer diferents tipus de plats i on es prioritza la utilització de productes de temporada i de proximitat.

Ingredients com els pinyons i l’ametlla no han pogut faltar al taller de panellets, on els nens i nenes han aprés a la perfecció tot el procés d’elaboració d’aquestes postres. 

Un cop passats per ametlla i pinyons els panellets s’han posat al forn, per al cap d’uns minuts de cocció estar llestos per menjar. Cada participant al taller s’ha endut a casa els panellets que ha elaborat per poder degustar-los en família, ara que s’acosta Tots Sants. El proper taller a la Domus Sent Soví tindrà lloc el 17 de novembre i porta per títol: “A la tardor, cuidem-nos!”.

 taller panellets domus sent sovi

  Imatge