Jornada d'especejament de tonyina roja Balfegó a Selecció Regisa

Aquest dilluns Selecció Regisa ha acollit a les seves instal·lacions el tret de sortida de les segones jornades gastronòmiques de tonyina roja Balfegó. L’acte ha consistit en l’especejament d’una tonyina sencera per part de Tajiri.

L’exemplar d’uns cent quilos ha estat esquarterat en directe davant d’un nombrós públic assistent que ha pogut veure d’on prové cada part de la tonyina: els lloms, les ventresques i cada una de les parts que s’aprofiten d’aquest peix.

La tonyina vermella és l’única de la seva espècie que infiltra greix perquè viu en aigües fredes a diferència de la resta d’espècies de tonyina. Això fa que la seva carn tingui una melositat i textura tan apreciada.

Els assistents han pogut degustar parts de la tonyina vermella tan exòtiques com la carn d’espina o la medul·la. Balfegó és una empresa provinent de l’Ametlla de Mar que ja fa cinc generacions que es dedica a la pesca de la tonyina vermella. Selecció Regisa és l’encarregada de distribuir el seu producte a comarques gironines i el sud de França. És la primera vegada que Selecció Regisa organitza una trobada monotemàtica.

Després d’una petita pausa en què els assistents han pogut degustar tonyina s’ha procedit a fer una demostració de com preparar les diferents parts i peces de la tonyina vermella per fer diferents tipus de plats. Les segones jornades gastronòmiques de tonyina roja Balfegó a comarques gironines començaran aquest dijous i finalitzaran el 18 de novembre. Durant aquests quinze dies els restaurants de la zona oferiran un plat especial amb tonyina roja Balfegó.  La jornada s’ha tancat amb la possibilitat de què el públic pogués adquirir aquelles parts de la tonyina que més l’hi han interessat.

 Jornada Balfeg a Regisa

  Imatge