Anglès rehabilita els habitatges del C/ de les Fàbriques

Les obres al carrer de les Fàbriques d’Anglès s’allargaran fins al mes de març del 2019. El procés de rehabilitació dels edificis es va iniciar a finals d’aquest mes d’agost. Els habitatges, alguns d’ells construïts fa 120 anys, pertanyen a l’antiga colònia de la fàbrica Burés.

El deteriorament progressiu de les vivendes ha fet necessària la rehabilitació. En total hi ha 88 pisos afectats que aixopluguen a 200 veïns i veïnes: en 72 s’impermeabilitza la façana i se substitueix la teulada, i en 16 només s’actua a la façana. Els veïns sota coberta han estat reallotjats de manera temporal en els dos pisos d’emergència social que gestiona l’Ajuntament o bé a altres habitatges que s’han trobat.

 Les obres formen part d’una àrea de generació i renovació urbana (ARRU) de l’antiga colònia tèxtil Burés i costaran uns 500.000 euros. Un 70% del cost l’assumiran el Ministeri de Foment i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a parts iguals, i la resta l’Ajuntament d’Anglès i els propietaris de les finques.

El carrer de les Fàbriques està declarat bé cultural d’interès local (BCIL) i es troba situat a l’entrada d’Anglès. La seva rehabilitació ha de suposar per una banda dignificar la principal porta d’accés al municipi i per l’altra  garantir la seguretat dels veïns i veïnes.

 obres carrer de les fbriques angls

  Imatge