Inauguració "Viure al poble" a la Cellera de Ter

La inauguració del projecte “Viure al Poble” de la Cellera de Ter ha comptat amb la presència del President de la Generalitat, Carles Puigdemont. Era la primera visita oficial a la comarca de la Selva, i la primera vegada que un president de la Generalitat visitava la Cellera de Ter.

Després de signar en el llibre d'honor del consistori i fer-se les fotografies pertinents, la comitiva encapçalada per l'alcalde del municipi i el president ha passejat pels carrers del casc antic de la Cellera de Ter. Un cop a la plaça de l'església han tingut lloc els parlaments institucionals. D'aquesta manera quedava inaugurat el projecte “Viure al poble” finançat pel fons FEDER de la Unió Europea, el Departament de Governació de la Generalitat i l'Ajuntament de la Cellera de Ter. El projecte, engegat en l'anterior legislatura, pretén posar en valor zones rurals i potenciar-les a nivell turístic. Un dels elements destacats ha sigut la rehabilitació integral i embelliment del casc antic.

Altres línies d'actuació del projecte han estat l'adequació de les Ribes del Ter per convertir-les en un parc fluvial, edició de material promocional i la restauració integral de les antigues escoles del Pasteral, per tal de convertir-les en un centre d'informació turística i d'interpretació del territori.

La inauguració ha anat a càrrec de dos antics alumnes, en Ramon Prat i en Joaquim Peracalda, que ja van estrenar l'antiga escola l'any 1932.

A les antigues escoles del Pasteral també s'hi ha habilitat un petit museu del fons històric Fecsa-Endesa i material cedit pel consorci del Ter amb la maquinària i eines que es van utilitzar en la construcció dels pantans de Susqueda i el Pasteral. D'aquesta manera es permet una aproximació integral al Ter entès com a espai natural i com a font de recursos hidroelèctrics.

 

viurealpoblecellera