Arbúcies s'omple de flabiols i productes de tardor

Concerts de flabiol, productes de la terra com bolets o castanyes, cultura popular o tallers són algunes de les múltiples ofertes que ha desplegat la Fira de Tardor i la 34a Festa del Flabiol d’Arbúcies. Durant aquest cap de setmana el municipi s’ha omplert de visitants que han pogut gaudir de tot tipus d’activitats.

Enguany, els actes han començat el divendres amb la presentació de la nova web de turisme de l’Ajuntament al Museu Etnològic del Montseny, que també ha acollit la presentació del llibre La 13a bruixa, de Somei Mendia.

La Fira de Tardor posa en valor el patrimoni gastronòmic i natural del Montseny, activitats. La presentació del Foto-Montseny 2018 amb l’exposició Montseny, visions fotogràfiques a càrrec d’una dotzena de membres de la Secció Fotogràfica Centre d’Arbúcies o el concurs de receptes de la Reserva de la Biosfera del Montseny celebrat al Museu Etnològic han posat de relleu la importància d’aquest entorn natural a Arbúcies. Els visitants han pogut adquirir productes naturals i ecològics del Montseny en parades com aquesta organitzada per l’Ajuntament i on s’han posat a la venda productes de Joanet. Un producte característic de la Tardor i que ocupa un lloc central a la Fira és el bolet com ho demostra l’exposició allotjada a la plaça de la Vila i l’esperat tast de bolets que ha aplegat a un nombrós públic. Tampoc ha faltat un altre producte estrella de la tardor: les castanyes. Durant el cap de setmana s’han organitzat diferents castanyades populars que han estat amenitzades per grups de flabiolaires.

El cap de setmana a Arbúcies ha unit tradició, cultura i gastronomia.

Una setantena de flabiolaires d’arreu dels Països Catalans i fins tot de l’estranger, com Anglaterra s’han desplaçat fins a Arbúcies per celebrar la 34a Festa del Flabiol. Actes com l’audició de sardanes obligades de flabiol a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell o la fira de luthiers i productes relacionats amb el flabiol han posat en valor aquest instrument tant característic. Els visitants han pogut gaudir dels diferents grups de flabiolaires que han animat la fira en diferents llocs del municipi. Una altra mostra de cultura popular ha estat el cercavila amb el ball de pastorets de Corbera, el capgròs d’en Quirze Perich i els gegants d’Arbúcies. En arribar a la plaça de la Vila s’ha donat pas a una mostra de balls i una roda de flabiols, on els diferents músics han pogut mostrar el seu virtuosisme al flabiol. Diferents generacions de flabiolaires s’han aplegat a la plaça de la Vila on s’han viscut moments emotius com aquest interpretació de “Que tinguem sort” de Lluís Llach.

Diumenge a la tarda ha tingut lloc el colofó de la 34a Festa del Flabiol amb el gran concert de flabiols al teatre de la Llar de Jubilats. En grup o en solitari, els flabiolaires han anat pujant a l’escenari per oferir un o dos temes al nombrós públic assistent a la sala.

 Fira Tardor i Flabiol

  Imatge