Caldes aposta per millorar els seus nivells de reciclatge

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha engegat una campanya per millorar l’ús del contenidor marró, és a dir de la matèria orgànica. Amb la instal·lació de punts informatius on es lliuren cubells i bosses compostables es pretén incrementar la recollida de fracció orgànica i poder complir els objectius de reciclatge imposats per Catalunya i Europa per l’any 2020.

Actualment, els veïns i veïnes de Caldes reciclen només un 30%, és per aquest motiu que el consistori ha decidit tirar endavant una campanya informativa per intentar arribar a reciclar el 60%.

La setmana passada i aquest dimarts s’han celebrat gimcanes de les tres RRR (Reduir, Reutilitzar, Reciclar) dirigides a la comunitat educativa de Caldes. Els alumnes de l’Escola Sant Esteve i l’Escola La Benaula han pogut descobrir tot jugant la importància del reciclatge del nostres residus.

La campanya també inclou la substitució dels contenidors de fracció orgànica per nous models que disposen d’una tapa més petita, suficient per llençar-hi únicament la bossa de les restes de menjar. El proper dijous 15 de novembre a la Sala de Plens està prevista una xerrada sobre residus per conèixer els reptes catalans i europeus en matèria de reciclatge i debatre sobre quin ha de ser el futur model de recollida de Caldes de Malavella.

 campanya reciclatge caldes

  Imatge