Sta. Coloma encara una 37a Festa de la Ratafia farcida de novetats

En un acte celebrat aquest dimecres a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, president de la Diputació; Joan Martí, alcalde de Santa Coloma de Farners, i Xavi Amat, secretari de la Confraria de la Ratafia han presentat les novetats d’aquesta 37a edició.

Noguer, ha destacat la ratafia com un dels productes estrella de la marca Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària impulsat per la Diputació de Girona, i ha lloat la capacitat d’innovació de la Festa de la Ratafia.

Aquest any s'espera rebre uns 35.000 visitants en una festa que creix cada any i que està més que consolidada, no només a la comarca sinó arreu de Catalunya. Una prova n'és que el Concurs de Ratafies que s'organitza en el context de la festa aquest any ha batut el rècord de participació amb 254 ratafies presentades d'arreu de Catalunya. La Festa de la Ratafia, doncs, es troba en un excel·lent estat de salut.

Aquesta edició de la festa, que comença oficialment avui, ha programat cinquanta activitats per a públic popular i també per a públic específic, que compten amb la participació del teixit associatiu de Sta. Coloma. Hi haurà concerts, actes infantils, exposicions, activitats gastronòmiques, tallers, xerrades tècniques, una cursa i, com a activitat permanent al llarg del cap de setmana, la fira mercat de productes artesans i de proximitat a la gran Vela de la Ratafia, a la plaça Farners. Xavi Amat, de la Confraria de la Ratafia, ha destacat les novetats d’aquesta edició pel que fa productes elaborats amb aquest licor.

Com no podia ser d’una altra manera, l’acte ha finalitzat amb el tast d’una coca de ratafia. A partir d’avui i fins diumenge Santa Coloma de Farners es converteix en l’epicentre del món ratafiaire.

 presentaci 37a festa de la ratafia

  Imatge