NORA inicia el camí per convertir-se en 100% pública

Aquest dijous s’ha celebrat un Consell d’Alcaldes extraordinari per informar als alcaldes i alcaldesses de la comarca de la Selva de l’inici de la conversió de NORA, l’empresa de gestió de residus de la comarca, en 100% pública.

NORA està participada en un 50% de les accions pel Consell Comarcal de la Selva, 40% de CESPA i 10% de l’Ajuntament de Blanes i dóna servei a 19 municipis de la comarca. A principis d’octubre el soci privat va confirmar la seva voluntat de deixar NORA. Al juliol, el Ministeri d’Administració Pública va informar que NORA es regeix pel mateix model que una administració pública a l’hora de prestar serveis o contractar.

Esta previst que a partir de l’1 de gener del 2019 NORA passi a ser de gestió pública. El Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Blanes es repartiran a parts proporcionals el 40% de les accions de CESPA. Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva, veu com una oportunitat la conversió de NORA en una empresa 100% pública.

Abans de celebrar el Consell d’Alcaldes extraordinari. els alcaldes i alcaldesses han pogut visitar la planta de compostatge del Parc Mediambiental de la Selva i conèixer de primera mà el tractament que segueixen els residus. La planta es va inaugurar l’any 1998 i va ser una de les primeres instal·lacions construïdes a Catalunya per al tractament dels residus orgànics procedents de la recollida selectiva municipal. La instal·lació disposa d’una capacitat de tractament de 12.500 Tn de fracció orgànica de residus municipals i 5.000 Tn de Fracció Vegetal.

.

 Consell Alcaldes NORA

  Imatge