Caldes debat sobre residus, sistemes de recollida i ratis de reciclatge

Aquest dijous al vespres s’ha celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament de Caldes de Malavella la xerrada informativa "Parlem de residus" impartida pel Consell Comarcal de la Selva i l'empresa NORA amb col·laboració de l'Ajuntament. 

L’acte ha servit per posar punt i final a  la campanya per impulsar i millorar l'ús del contenidor marró. Actualment la taxa de reciclatge de Caldes no supera el 30%. Amb accions com aquesta es vol acostar el tant per cent de reciclatge al 60% dels residus, que és el que demana Europa pel 2020.  

La campanya ha comptat amb punts informatius, gimcanes, o repartiment de cubells reixats. Properament s'aniran substituint els contenidors de fracció orgànica per uns altres amb una tapa més petita que permeten només llençar-hi les bosses compostables.  La fracció orgànica és un dels residus que es troba en els ratis de reciclatge més baixos, inferior al 25 % a la comarca de la Selva, i la que presenta un índex més elevat de residus impropis que no pertoquen al contenidor marró.  

L’acte ha finalitzat amb el sorteig de l’enquesta del reciclatge que s’ha dut a terme aquestes últimes setmanes. Els guanyadors han estat: Montse Salazar de l’Escola Sant Esteve i Paula Fontaroca de l’Escola Benaula. Pel que fa als adults la guanyadora d’un àpat en un restaurant de la Selva ha estat l’Esther Genoher.

 xerrada parlem de residus

  Imatge