Conveni de custòdia fluvial per a protegir i millorar l'estany de Sils

L’Agència Catalana de l’Aigua, l’Ajuntament de Sils, la Fundació EMYS i la Fundació Catalunya La Pedrera han signat aquest divendres un conveni de custòdia fluvial destinat a preservar i millorar l’estany de Sils. La formalització d’aquest acord suposa un pas important per a recuperar la riquesa biològica d’una de les zones humides més interessants de Catalunya.

El conveni tindrà una durada de quatre anys i, de manera anual, es farà un seguiment de les actuacions i mesures que es duguin a terme. La Fundació EMYS amb seu a Riudarenes compta ja amb una llarga experiència en aquest tipus d’actuacions.

El conveni es focalitza en l’estany de Sils, la riera de Santa Maria i la sèquia de Sils, així com en  diverses finques adjacents, algunes de les quals són propietat de la Fundació Catalunya La Pedrera així com en unes 20 finques amb contractes privats de custòdia que estan en la zona humida de Sils.

Està previst tirar endavant un seguit d’accions concretes com ara programes educatius i plans de senyalització.  L’objectiu es materialitzar algunes de les propostes el més aviat possible, de cares a la primavera i estiu del 2019. Durant els darrers anys l’Ajuntament de Sils s’ha fet càrrec de la gestió dels estanys.

Des de la Generalitat de Catalunya s’aposta per la col·laboració entre els diferents agents del territori per tal de preservar el patrimoni natural.

L’acord abraça més de 30 hectàrees i per tal de dur a terme actuacions les entitats signants podran accedir a les ordres de subvenció que l’Agència Catalana de l’Aigua atorga per a la restauració de trams fluvials i zones humides en règim de custòdia fluvial.

 

 

 conveni custodia fluvial sils

  Imatge