'El gust de la paraula' omple Caldes d'activitats gastronòmiques i literàries

Caldes de Malavella ha celebrat aquest cap de setmana “El gust de la paraula”. El festival és una combinació de gastronomia i literatura i està organitzat per l’Oficina de Turisme i la Biblioteca de Caldes. Durant tres dies diversos espais del municipi s’han omplert de diferents activitats per a tots els públics.

Enguany una de les principals novetats ha estat una major implicació de diferents comerços i establiments de Caldes de Malavella.

Activitats com l’espectacle de narració oral per a joves i adults amb contes de Mercè Rodoreda a càrrec de Teresa Puig o la tertúlia cafè amb gotes literàries al balneari Prats han aplegat a un nombrós públic. Jaume Fàbrega ha presentat el seu llibre “La cuina antiga: ibers, grecs i romans” acompanyat per l’escriptora Empar Moliner. L’acte ha barrejat literatura i gastronomia a través de la degustació de la coneguda tortada d’ametlles de la pastisseria Buhigas.”El gust de la paraula”  s’emmarca en les activitats del Som Cultura del Patronat de Turisme de Girona i en l’edició del 2016 va merèixer el primer premi Teresa Rovira en innovació a les Biblioteques de Catalunya.

Una de les activitats més esperades ha estat el 4t concurs popular de cuina de tardor que ha tingut com a requisit incloure la castanya com a ingredient. Fins a catorze plats dolços i salats s’han presentat a concurs. També hi ha hagut secció infantil amb dues participants que han compartit el premi al considerar el jurat un empat amb els plats que han presentat.

Un cop tastats tots els plats i realitzades les oportunes deliberacions s’ha procedit a l’entrega de premis. El segon premi ha estat pel “Melós de porc de pagès amb textures termals de tardor” de la Míriam Saladrigas i el primer premi per “Opera de tardor” de la Victoria Mulà.

 

 

 el gust de la paraula

  Imatge