Caldes de Malavella educa en valors a través de l'esport

L’Escola Esportiva Municipal de Caldes de Malavella ha començat a treballar l’educació emocional amb el projecte Eduquem en valors ideat per l’empresa Tot Oci amb el suport de l’Ajuntament de Caldes de Malavella. Es tracta d’un pas més en la tasca que fa més de vint anys es porta desenvolupant a l’Escola Esportiva Municipal.

El projecte està adreçat a nens i nenes des de P3 a 6è, però ara a nivell metodològic s’ha posat l’accent a l’etapa de 8 a 12 anys. L’objectiu és transmetre valors com l’autoestima, l’esportivitat, l’esforç i el respecte i pertinença al grup. A través de tot un seguit d’accions es vol aprofundir en aspectes emocionals. Dinàmiques de grup o l’autoavaluació són alguns dels mètodes utilitzats.

Per reforçar el vincle amb els valors s’ha repartit un manual de compromís entre tots els jugadors i jugadores, així com d’específics per les famílies i pels tècnics. El compromís dels jugadors porta una gometa per poder- se penjar a la bossa d’esport.

“Eduquem en valors” és un projecte transversal per treballar jugadors i jugadores, tècnics i tècniques, pares i mares per a un mateix objectiu.

Està previst treballar entre tres i quatre dinàmiques cada mes entre les quals s’hi inclouen activitats com l’esquiada, el “Guai Teke” per Nadal, les colònies o el matinal d’esports a principis d’any pensats per a fer esport en família que son activitats que ja fa anys que es fan i estan consolidades.

 

 

 eduquem en valors

  Imatge