El turisme cultural, protagonista del VI Fòrum de Turisme de la Selva

Aquest dijous s’ha celebrat al Teatre de la Unió de Vidreres el VIè Fòrum de Turisme de la Selva, l’espai de trobada anual del sector a la comarca. La inauguració ha anat a càrrec de l’Alcalde de Vidreres, Jordi Camps, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i el president de l’Associació de Turisme de la Selva, Quim Vivas.

 

Des del Consell Comarcal s’està treballant en diverses línies d’acció per tal de desenvolupar i potenciar el producte turístic de la comarca de la Selva.

Enguany en el Fòrum s’ha debatut sobre cultura i turisme, aprofitant que és l’any europeu del Patrimoni Cultural. La ponència marc, sota el títol “Cultura i turisme: una oportunitat d’or”  ha anat càrrec de Dolors Vidal, docent i investigadora en turisme cultural a la Universitat de Girona. Vidal ha destacat  la importància d’unir els dos sectors. En el Fòrum també han intervingut professionals especialitzats i experts en turisme cultural. Durant la segona part del Fòrum s’han exposat diferents projectes comarcals impulsats pel Consell Comarcal de la Selva i l’Associació de Turisme de la Selva.

El Fòrum ha posat de manifest la necessitat d’articular una modalitat de turisme especialitzada en aspectes culturals com a recurs turístic del territori.

 

 

 VI Forum Turisme

  Imatge