El Consorci del Ter celebra el seu 20è aniversari

Anglès ha acollit aquest dissabte les Jornades del Ter. L’acte ha servit per difondre projectes, treballs i estudis sobre el patrimoni natural del riu Ter i els seus afluents.

Sota el títol “La memòria del riu. Natura, cultura, paisatge” la conferència inaugural ha anat a càrrec d’Anna Ribas, catedràtica de Geografia Humana a la Universitat de Girona. Durant tot el matí i tarda s’han presentat fins a un total de tretze ponències a la Sala Polivalent Burés. El Consorci del Ter està format per 68 ajuntaments i 5 consells comarcals.  La comarca de la Selva compta amb la implicació de 9 ajuntaments dins del Consorci, entre ells el d’Anglès.

Un cop finalitzades les ponències, els assistents a les Jornades del Ter han pogut conèixer de primera mà l’antiga fàbrica de la Burés. L’objectiu de les Jornades ha estat difondre el patrimoni natural del Ter i els seus valors històrics i culturals, una tasca que des de fa vint anys està duent a terme el Consorci.

 La celebració dels 20 anys del Consorci ha tingut lloc al vespre amb un acte institucional presidit per Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya.  L’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset ha donat la benvinguda als assistents per tot seguit cedir la paraula a diferents representants polítics com el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca i el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria. També han intervingut l’exalcalde de Manlleu Ramon Sitjà i l’exalcalde de Salt, Xavier Corominas, que van ser el primer president i el primer vicepresident del Consorci del Ter, respectivament.  Durant l’acte s’ha presentat el llibre “Petjades del Ter” amb imatges del fotògraf David Fajula. L’acte ha finalitzat amb la intervenció de Quim Torra que ha destacat la tasca de vertebració i preservació del territori que realitza el Consorci del Ter. Una fotografia de grup i una altra amb els treballadors i treballadores del Consorci han posat el punt i final a la celebració del 20è aniversari de l’ens.

 

 

 jornades del ter

  Imatge