Aposta per la sobirania energètica a Riells i Viabrea

La instal·lació de panells solars a 300 habitatges, equipaments municipals i empreses del territori, aquest és l’objectiu de Col·lectiu solar.  Es tracta d’una iniciativa social sense ànim de lucre que promou l’accés a l’energia solar mitjançant la implementació de plaques solars a preus molt econòmics aglutinant un nombre determinat de particulars per comprar les instal·lacions solars en una única comanda.

Això suposa un estalvi del 40% del cost de la instal·lació i de la factura energètica compensant el cost mensual de la instal·lació solar durant els primers anys. Després la instal·lació estarà pagada i produirà energia de franc de per vida.

Col·lectiu Solar està a prop de reunir 300 habitatges. El 31 de desembre es tancarà el període per poder participar en la compra col·lectiva. La instal·lació de panells solars es portarà a terme entre el febrer i l’abril del 2019. A Riells i Viabrea la iniciativa ha generat molt interès amb més de 20 unitats familiars interessades al municipi.  És per això que des de l’Ajuntament s’ha impulsat una segona xerrada de Col·lectiu Solar que ha aplegat un bon nombre de veïns i veïnes interessats en el projecte.

Una cinquantena d’unitats familiars de la comarca de la Selva de poblacions com Riells i Viabrea, Hostalric, Arbúcies, Breda i Sant Feliu de Buixalleu  s’han afegit al projecte de Col·lectiu Solar.

 

 

 xerrada collectiu solar

  Imatge