Gran èxit de la primera "alubiada" basca de Riells i Viabrea

Aquest diumenge l’Athletic Club de Riells i Viabrea ha aplegat una vuitantena de persones a la plaça de la Vila. El motiu: una “alubiada” basca. Els assistents han pogut gaudir d’aquest plat tradicional vasc. La iniciativa d’aquest dinar popular neix d’en Sergio Garcia, entrenador del primer equip de futbol de l’Athletic Club de Riells i Viabrea.

L’”alubiada” basca requereix temps, molt temps. La jornada ha començat a primera hora. El primer pas és omplir l’olla amb aigua, quatre dits per sobre de les mongetes. A continuació introduir verdures i deixar-ho coure tot plegat amb brases durant hores. En paral·lel es posa carn a coure. Pel dinar s’han utilitzat catorze quilos de costella  , dotze de cansalada, cinquanta xoriços i vint-i-cinc botifarres de sang. Els onze quilos de mongetes s’han repartit en set olles que regularment s’han d’anar vigilant. El procés serveix per passar una bona estona entre amics mentre s’espera la cocció de les mongetes. La jornada ha estat molt festiva amb tallers per nens i nenes i una gran expectació pel resultat de la primera “alubiada” basca del municipi. Aquesta activitat no és la primera que organitza la nova junta de l’Athletic Club Riells i Viabrea.

L’”alubiada” basca ha estat tot un èxit. L’Athletic Club de Riells i Viabrea ha aconseguit aglutinar a veïns i veïnes al voltant de la taula en una jornada completament festiva.

 

 

 alubiada basca

  Imatge