Èxit del servei de prevenció d'incendis impulsat pel CCS

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i el conseller de Sostenibilitat, Francesc Jesús Becerra  han valorat aquest dijous els resultats del servei de prevenció d'incendis 2018 del Consell Comarcal. Durant l'any passat, un total de 9 municipis de la comarca van delegar les competències en matèria de prevenció d'incendis forestals en parcel·les interiors de titularitat privada.

Els 9 pobles que han delegat les competències en matèria de prevenció d'incendis forestals són Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Riudarenes, Sant Hilari, Sils, Tossa de Mar i Vilobí d'Onyar. El Consell Comarcal s'ha encarregat de visitar a tots els propietaris de terrenys per recordar-los la llei catalana de gestió forestal que obliga als amos a tenir cura de la vegetació per tal de prevenir possibles incendis.

El Consell Comarcal ha assumit la competència de 38 urbanitzacions, amb un total de 4.662 parcel·les. De totes elles, un 20% no complien la llei catalana. En tots els casos, el consell comarcal ha ofert als propietaris de les parcel·les un servei de neteja i desbrossament. 436 persones han acceptat que sigui el propi consell qui s'ocupi d'aquesta neteja dels boscos a un preu molt econòmic.

Amb el servei de prevenció d’incendis  s'ha aconseguit un sotabosc més net i es garanteix la distància mínima de sis metres entre arbres i que les capçades no es toquin. La iniciativa ha tingut molt bona acollida als municipis que han delegat el servei.

Està previst que aquest 2019 s’incorporin altres municipis al servei. Des del Consell Comarcal es vol lluitar per augmentar la conscienciació dels propietaris de la importància de la neteja del bosc a l'hora de prevenir incendis o minimitzar-ne el risc.

 

 

 

 prevenci incendisE

  Imatge