Els bombers voluntaris acorden no fer més M-1 en senyal de protesta

Els Bombers Voluntaris d’Arbúcies han tancat l’any 2018 amb un registre de 213 serveis, dels quals la majoria corresponen a accidents de trànsit, amb 65 actuacions, i a incendis urbans amb un total de 37 serveis, una gran diferència amb els incendis de vegetació  ja que només han registrat 6 actuacions en aquest àmbit.

Els Bombers Voluntaris d'Arbúcies han actuat en 20 poblacions diferents. Principalment a Arbúcies amb un total de 137 serveis. A altres municipis com Sant Hilari Sacalm han realitzat 24 serveis, a Santa Coloma de Farners 9, els mateixos que han fet a Breda.  A Espinelves i Viladrau 4 i a Lloret de Mar 3. Com la majoria de parcs de Catalunya, els Bombers Voluntaris d’Arbúcies però es troben en una situació límit per falta de recursos materials. En senyal de protesta  els bombers voluntaris de la Regió de Girona, entre altres accions, han acordat no fer cap M1 -sortides en casos de neu, vent o inundacions.

Una de les principals mancances que tenen els bombers voluntaris a banda de la falta de material o el mal estat de l’existent, és la manca de personal, com passa també amb els funcionaris per jubilacions. Aquesta circumstància provoca dificultats alhora de cobrir serveis.  A la Regió d'Emergències de Girona, hi ha nou parcs de bombers voluntaris, tres d’ells a la comarca de la Selva, i 19 de professionals.

 

 

 bombers voluntarisE

  Imatge