Presentació del número 18 de la revista Blanda

La presentació de la revista Blanda ha omplert de gom a gom la Sala de Plens de l'Ajuntament de Blanes. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde, Míquel Lupiáñez, el regidor, Quim Torrecillas, el director de l'Arxiu Municipal de Blanes i els autors i autores dels articles.

La publicació de caràcter anual s'ha tornat a fer amb el tiratge habitual de 500 exemplars. Una de les principals novetats és que s'ha passat a editar a tot color.

Un dels articles de recerca més destacat i extens que es recull a la revista és el què es dedica a rescatar de l’oblit les importants arrels industrials amb què comptava Blanes, prenent com a fil conductor la creació i el funcionament de la Fàbrica dels Teixits. L’autora és una de les col·laboradores habituals de l’Arxiu Municipal, la historiadora Maria Àngela Sagrera.L’empresa va complir un periple de prop de 60 anys: des del 1889 fins al 1958, quan Blanes ja començava a viure els primers anys de l’incipient i nova indústria turística.

El número 18 de la Revista Blanda està dedicat a la memòria de Josep Bota i Gibert, que justament va traspassar ara fa un any. Gran col·laborador de la publicació està considerat un dels grans intel·lectuals blanencs de les últimes dècades.

 

presentacioblanda1