La implantació de l’entorn natural en els espais urbans a la III Jornada de les Guilleries

Sota el títol “Implantació de l’entorn natural als espais urbans. Equilibri, biodiversitat i sostenibilitat”, aquest divendres, s’ha celebrat a l’espai AQUA de Sant Hilari Sacalm la tercera Jornada de les Guilleries que organitza la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar.

A cada edició de la jornada s’inscriuen entre 150 i 200 persones. L’objectiu de les sessions és compartir informació i experiències en la gestió dels espais verds urbans, des d’una perspectiva de respecte al medi natural i a les persones, per tal  proporcionar coneixements, noves tècniques i eines als gestors i tècnics municipals o empreses perquè les puguin aplicar.

La inauguració de la jornada a càrrec de Joan Ramon Veciana, Alcalde de Sant Hilari de Sacalm, Anna Menció, directora de la Càtedra a la Universitat de Girona i Lluís Benejam, director de la Càtedra a la Universitat de Vic.

A continuació han començat les conferències que ha obert, Josep Selga, consultor en arboricultura, el qual ha parlat de l’arbre urbà com un recurs de futur.

Tot seguit, ha intervingut, Àlex Puig de Vivers Ter, que s’ha centrat en les ciutats saludables com a foment de la biodiversitat.

Després d’una pausa, ha estat el torn de Xavier Pons, de la Universitat de Vic, els quals han aprofundit en el control de les plagues i com generar hàbitats pels insectes.

L’última sessió l’ha impartit, Jordi Baucells, biòleg i impulsor del web Biodiversitat.cat. Baucells ha enfocat les seves explicacions en les aus i altra fauna pel control de plagues i l’equilibri natural.

A continuació, s’ha dut a terme una taula rodona entre els ponents amb la participació del públic i s’ha clos la jornada.

La inscripció a la jornada era gratuïta. Inicialment s’havia de celebrar el 21 de febrer però per no coincidir amb la Vaga General, es va posposar uns dies.

L’activitat l’organitzen entre l’Ajuntament de Sant Hilari, la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar, La Universitat de Girona i la Universitat de Vic. Amb la col·laboració de la Diputació de Girona, El Consell Social de la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Girona i la Fundació Universitària Balmes.

La jornada, a més, s’ha emmarcat dins del Pla Anual 2019 de Transferència Tecnològica del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

 

 E

  Imatge