Extreuen més de 6 tones de deixalles a la Botineteja 2019 de Caldes

Una cinquantena de voluntaris i voluntàries han participat, aquest diumenge, a la tradicional Botineteja de Caldes de Malavella que organitza el Centre Excursionista del municipi amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’empresa de gestió de residus, Nora, que retira la brossa.

L’objectiu de l’activitat, que té un caràcter familiar, és recollir les escombraries que es llencen en els boscos del voltant de la població.

Des de l’any 2017, també es netegen espais d’interès cultural o paisatgístic com el Pou de Glaç.

Després de formar-se els equips, distribuir tasques i lliurar el material necessari per recuperar la brossa com guants i bosses d’escombraries, els participants, amb calçat i roba adequada, han sortit a les nou del matí de la Plaça de la Selva de Caldes en direcció a l’àmbit forestal on s’ha desenvolupat la neteja.

Una part dels inscrits s’han dedicat, per tercer any consecutiu, en el buidat del pou de glaç mentre que la resta han repassat el perímetre més pròxim en el pou on s’ha detectat brossa o algun abocament.

Per fer l’extracció en el pou, es fan servir politges. Tot seguit, les deixalles es bolquen en contenidors per facilitar la seva posterior retirada.

La quantitat d’objectes i brutícia recuperada és variable.

En agraïment a la col·laboració desinteressada i l’esforç de tothom, la Botineteja s’acaba amb una botifarrada-dinar a la Rambla d’en Rufí.