Els Premis Recull estrenen nou format

Enguany la principal novetat ha estat la ubicació de la entrega de premis. Per primera vegada, l'acte s'ha celebrat al teatre de Blanes, amb entrada oberta al públic. L'objectiu és apropar un dels esdeveniments culturals més destacats de comarques gironines al gran públic.

En aquesta edició han concorregut un total de 173 treballs a càrrec de 161 autors. El premi de teatre s'ha declarat desert, tot i comptar amb 23 obres presentades.

La guardonada en la categoria de Narració ha estat Montserrat Espallargas amb l'obra Vides de filferro. L'autora ha remarcat la influència de Joaquim Ruyra en la seva novel·la.

El premi de poesia ha sigut per Josep Massanés amb el poemari en prosa: Radiació de fons. Pel que fa a la categoria de periodisme el guanyador ha estat el blanenc Jaume Planas amb l'obra: Notícia d'aparador. Feia més de 30 anys que cap blanenc era guardonat als premis Recull.

A les categories de retrat literari i conte infantil els guanyadors han estat Jaume Calatayud i Olga Cercós, respectivament.

Per la seva banda, Vicenç Llorca ha anunciat que després de nou anys al capdavant del jurat dels Premis Recull en deixa la presidència. Durant aquesta etapa s'ha incorporat la categoria de conte infantil i s'ha pogut estabilitzar l'edició dels premis de poesia i narrativa gràcies a l'acord subscrit amb Pagès Editors.

L'acte ha finalitzat amb l'espectacular intervenció del grup casteller els Maduixots, que han fet un petit pilar a dalt de l'escenari.

 

premisrecull