El Festival Domini Màgic escalfa motors amb Joan Brossa com a protagonista

Aquest divendres a la Casa de la Paraula de Sta. Coloma de Farners ha tingut lloc un dels actes inclosos en el cicle dedicat  al poeta i dramaturg Joan Brossa, de qui enguany es celebra el centenari del naixement.

La inauguració de l’exposició “A Escena. Personatges brossians” ha estat encapçalada per l’alcalde i regidor de cultura de Sta. Coloma de Farners, Joan Martí i el comissari de l’Any Brossa, Manel Guerrero. L’exposició produïda per la Fundació Brossa, aplega un bon nombre de poemes visuals, objectes i cartells de l’autor que tenen com a nexe comú el teatre. La mostra destaca la relació analògica de correspondència entre la lletra, la il·lustració i l’objecte; relació irònica i sovint, sorprenent, que defineixen els poemes visuals de Brossa.

La vetllada ha continuat amb la presentació de l’edició facsímil del poema “Els frens de l’Euga” de Joan Brossa, i la carpeta il·lustrada de Modest Cuixart, que el conté. El poema, de l’any 1955,a és una composició de catorze versos manuscrits que el poeta va escriure i signar sobre un full que va regalar al seu amic i company del grup artístic Dau al Set, Modest Cuixart, i a la seva dona Mariona Goday. Modest Cuixart va il·lustrar el poema amb un collage i una il·lustració de temàtica musicals, i va desar-lo en una carpeta que va il·lustrar amb dibuixos. El poema és propietat de Marc Cuixart, fill del pintor, que ha tingut cura de l'edició del facsímil i que també ha estat l’encarregat de presentar l’acte, on han participat  l’escriptor i periodista Lluís Permanyer i Vicenç Altaió, poeta i president de la Fundació Joan Brossa. Tots tres han contextualitzat la figura de Joan Brossa i la seva relació amb el grup de Dau al set.

A continuació Vicky Sanz ha llegit el poema que fins ara era inèdit. En acabat el públic assistent ha pogut observar de primera mà el poema original. L'Ajuntament de Sta. Coloma ha editat el facsímil per celebrar el centenari del poeta, que és aquest any. Les vint còpies del facsímil posades a la venda s’han exhaurit en acabar la presentació.

L’acte celebrat aquest divendres s’inscriu en el gruix de la programació del VI Festival Domini Màgic que tindrà lloc aquest cap de setmana.

De divendres a diumenge Sta. Coloma de Farners s’omplirà d’activitats vinculades a la poesia. La Selva TV és un dels patrocinadors del VI Festival Domini Màgic, que enguany comptarà amb figures com Carme Sansa, Jordi Cornudella, Mireia Calafell i Roger Mas, entre d’altres.

 actes brossa domini magicE

  Imatge