Tossa de Mar presenta el nou servei de recollida de residus

Tossa de Mar ja compta amb un nou servei de recollida d’escombraries. El principal motiu del canvi és l’obligació que té la població, com la resta de municipis catalans, de donar compliment a les directives europees i catalanes que obliguen cada municipi a incrementar les seves ràtios de reciclatge.

A Tossa es recicla al voltant del 30% i, en canvi, els nivells exigits seran del 60% abans d’acabar l’any 2020. Les repercussions d’aquest baix resultat és l’increment del cost de l’abocador, que està previst que s’accentuï.

Per tal de fer front a aquesta situació, l’estratègia que ha escollit l’Ajuntament és la racionalització dels punts de reciclatge municipals per fer-los més propers a tothom i, alhora, renovar els antics contenidors per models de càrrega lateral. La implantació d’aquestes noves àrees de reciclatge serà progressiva. També s’amplia el servei de recollida porta a porta per a grans productors de les  fraccions vidre, paper, envasos, orgànica i rebuig.

Tossa s’afegeix a altres municipis de la Selva que han apostat pel porta a porta, com ara Sant Hilari, Breda, Vilobí d’Onyar, Riudellots, un sector de la ciutat de Blanes i , recentment Osor.

Paral·lelament, i amb l’objectiu de reforçar aquest canvi, s’inicia durant aquest mes d’abril, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva, una campanya informativa sota el lema “Tossa de Mar RECICLA. Ens renovem per al futur”. La campanya s’allargarà durant tot el mes i tindrà punts informatius amb repartiment del kit de reciclatge a diverses zones del municipi i de les urbanitzacions. Entre els actes, hi haurà tallers i jocs de reciclatge per a totes les edats.

 

 nou servei recollida residus tossaE

  Imatge