Osor celebra la Fira del Senglar amb moltes activitats al carrer

Coincidint amb el Diumenge de Rams i un ambient primaveral, Osor ha celebrat la setzena edició de la Fira del Senglar amb una gran afluència de participació.

L’esdeveniment ha començat amb el tradicional esmorzar de caçadors que ha consistit en una graellada de carn variada a la brasa acompanyada de vi. El foc i el caliu s’ha mantingut viu durant tota la jornada a l’arbreda de la piscina per poder fer un mos en qualsevol moment del dia.

A dos quarts d’onze, s’ha inaugurat la fira amb la presència de les autoritats locals i convidades d’arreu de la comarca.

El batlle del municipi, Joan Pla, ha agraït l’assistència i participació de tothom.

L’acte d’obertura de la fira s’ha acompanyat d’una cantada de cançó popular i ha donat pas a la celebració de la Missa.

A les onze, de la Plaça de la Vila, ha sortit una visita guiada, d’una hora de durada, pels diferents llocs d’interès del poble amb les explicacions de Fèlix Bruguera, gran coneixedor de la història local.

A la mateixa hora en el pati de l’escola, ha començat l’actuació infantil de la companyia Els Trambòtics. Petits i grans s’ho han passat pipa jugant, cantant i ballant amb la banda gironina.

La Colla Castellera Guillats de la Selva, la primera colla castellera de la comarca, que es va constituir l’any passat i està formada per castellers de totes les edats, ha ofert una exhibició en el Parc Infantil, on tot el públic ha pogut veure el fruit i la progressió de la colla que assaja setmanalment i participació activament  a la vida social selvatana i del món casteller.

En el punt del migdia, Gisela Vicenç, Montse Canals i David Codina han conduït un espectacle de poesia, dansa i música en el Passeig de la Font del Borrell.

En paral·lel, ha començat un dels actes insígnia de la fira: Els Tastets de senglar cuinats per cuineres del poble. La Plaça de la Rectoria s’ha omplert de comensals, olors i sabors. Per un preu de cinc euros, amb la beguda inclosa, els assistents a la fira han degustat senglar guisat de diverses maneres.

Abans d’anar a dinar, la companyia Teatre de Contacte ha meravellat a petits i grans amb l’espectacle “Infinit” que ha reunit l’univers del món del circ i diversos personatges. Una proposta de circ-teatre on la realitat i la fantasia es regiren a través de diferents números d’equilibris, trapezi, pilota acrobàtica, música i bombolles. El mateix espectacle s’ha repetit a la tarda.

L’energia de la batucada PerkOsor i el capgròs Barrina, el primer capgròs del poble que justament es va batejar a la fira de l’any 2016, han seduït a una gran quantitat de famílies que els han seguit per tot el casc urbà.

Els qui s’han quedat a dinar a la fira, entre la una i les tres, s’han pogut entaular per reposar i tastar el tradicional menú de caça compost per amanida, carn a la brasa, mongetes, pa, vi i postres.

També s’ha pogut veure a l’Església l’exposició “Levi Orta Copista d'artistes-polítics”, projecte guanyador del programa Art en Ruta 2019. Un treball d’investigació de l’artista, Levi Orta, sobre el component creatiu de la política.

I el Sot de la Noguerola, s’ha convertit en una sala d’art a l’aire lliure amb obres de prop d’una trentena d’artistes osonencs. La mostra l’ha organitzada el col·lectiu “CAOS” Col·lectiu d’Artistes Osonencs. En els dies prèvis a la fira, els artistes i diferents col·laboradors van donar forma a les 26 propostes, creant un itinerari artístic anomenat Land Art. L’exposició s’ha emmarcat en el Dia Internacional de l’Art 2019. Els visitants han pogut complementar la visita amb les mateixes explicacions dels artistes o a través del mòbil amb els codis QR de cada peça per entendre cada creació i conèixer millor a l’artista o artistes que l’han dissenyat.

De la cloenda de la fira se n’ha encarregat la Mapi’s Friends Band de la Cellera de Ter, un grup de versions que imprimeix en els seus directes grans dosis d’energia i entrega interpretant temes que van des del rock’nroll fins al pop.

Afegir que durant tot el dia, s’han dut a terme altres activitats com una tirolina salvatge de dos-cents metres que sobrevolava la riera d’Osor, l’exposició de vehicles antics i un espai de brocanters en el Carrer Major, mostres d’art i d’oficis, la visita a l’antic Molí de Sarsanedas i a l’exposició d’ariets i bombes d’aigua autosuficients en el mateix Molí, o l’exposició de vehicles antics i un espai de brocanters en el Carrer Major.

 

 E

  Imatge