Ple ordinari del Consell Comarcal

El Ple del Consell Comarcal de la Selva ha aprovat les bases per a la concessió dels ajuts de menjador escolar i dels de transport escolar i transport col•lectiu, en la sessió que s'ha celebrat aquest dimarts, a la sala d'actes del Consell.

Durant el curs actual, 2015/2016, els ajuts de menjador han arribat a més de 2.000 usuaris. Dels 2.019 ajuts concedits, 530 són per la totalitat del cost del servei. L'import total per a aquest curs és d'1.000.000 d'euros aproximadament, dels quals 900.000 provenen del Departament d'Ensenyament i la resta de fons propis del Consell Comarcal de la Selva. També, s'han articulat els ajuts de transport escolar que es concedeixen tant per als usuaris dels busos de transport no obligatori com per a aquells que han de desplaçar-se en vehicle particular.

Des de l'inici del curs, el Consell Comarcal de la Selva, a banda de les beques, ha concedit més de 500 ajuts d'urgència social en beques de menjador. La consellera, Cuatrecasas ha anunciat que a partir del 13 de maig les famílies podran presentar les sol•licituds per accedir a les beques de menjador i transport escolar.

En el marc de la campanya de promoció turística del castell de Montsoriu s'han aprovat provisionalment dues noves ordenances que fan referència al preu públic de les entrades i el preu públic per a la venda de productes de marxandatge, que es trobaran en el nou edifici de serveis del castell.

El Ple també ha aprovat una moció de suporta a la millora del servei ferroviari a l'estació de Riells i Viabrea-Breda, Hostalric i Riudellots de la Selva. En la moció presentada per la formació Independents per Riells i Viabrea PSC-CP també acorda donar suport a la petició d'augment en la freqüència dels itineraris del servei ferroviari a la resta d'estacions de la comarca que es troben en la mateixa situació com la d'Hostalric i Riudellots de la Selva. Així mateix, s'ha acordat trametre aquesta moció a la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, RENFE i ADIF.

 

pleconsell