Susqueda celebra l’històric Aplec del Santuari de la Mare de Déu del Coll

Susqueda ha celebrat, aquest dimecres festiu, l’històric Aplec del Santuari de la Mare de Déu del Coll.

Coincidint amb l’1 de maig, el municipi celebra la festa que inclou activitats molt populars.

Enguany, el programa s’ha dividit en dues parts. Abans de dinar, s’ha oficiat una missa solemne amb la participació de la Coral Josep Ruhí de Bescanó. Les veus del cor han acompanyat l’ofici religiós i, tot seguit, la formació musical ha ofert un concert.

Sota la direcció d’Ester Castelló, han interpretat un repertori de set cançons com Alegres canten els ocells, Cançó de bres per a una princesa negra, Bosc endins, Un Roseret eixia o Quan somrius, a cavall de la música tradicional i el jazz.

Després de dinar, hi ha hagut una sessió de ball amb l'acordionista català-polonès Zdzislaw Grygus, que ha començat amb animació entre les taules on els comensals han compartit cançons i bon ambient i ha donat pas a una estona de ballaruga.

Qui ha volgut fer un mos o quedar-se a dinar, ha pogut fer-ho a l’Hostal del Coll. Alguns dels assistents també han arribat a peu en el Santuari des del mateix municipi i rodalia.

La festa l’organitzen entre l’Ajuntament de Susqueda, la Parròquia de Sant Pere d’Osor i del Coll, el Restaurant del Coll i la col·laboració de la Diputació de Girona.

 

 

  Imatge