Balanç de la legislatura 2015-19 al Consell Comarcal de la Selva

La legislatura iniciada el 2015 està arribant a la seva fi. De la convocatòria electoral del 26 de maig en sorgirà una nova configuració del Consell Comarcal de la Selva.  En els darrers quatre anys l’equip de govern ha estat format per PSC, Independents de la Selva i el PDeCAT.  

És hora, doncs, de fer balanç dels darrers quatre anys de legislatura. Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva valora molt positivament aquest mandat.

Els darrers quatre anys han estat marcats per la crisi econòmica que va esclatar el 2008. En aquest sentit des del Consell Comarcal de la Selva s’ha fet una aposta per oferir tota una sèrie de serveis en matèria d’habitatge i educació.

En matèria de promoció econòmica, el Consell Comarcal de la Selva ha impulsat tot un seguit de polítiques encaminades a la formació i a la creació de llocs de treball.

Un dels aspectes més destacats i rellevants d’aquesta legislatura ha estat l’inici de la conversió de NORA, l’empresa de gestió de residus de la Selva, en 100% pública. Actualment, dóna servei a 19 municipis de la comarca i està participada pel Consell Comarcal de la Selva, com a soci majoritari, i l’Ajuntament de Blanes després que CESPA, el soci privat, decidís abandonar l’empresa.

La compra total de les accions de NORA és un dels reptes immediats que encara el Consell Comarcal de la Selva, però no l’únic. L’ampliació de les instal·lacions del Consell serà un dels aspectes destacats en la propera legislatura.

Amb més de 30 anys d’història el Consell Comarcal de la Selva és l’òrgan de govern i administració que aplega els 26 municipis que conformen la comarca. El seu arc plenari està format per 33 consellers.

 

 valoracio legislatura consell comarcalE

  Imatge