Sta. Coloma celebra la 6a edició del Mercat de les Herbes de la Ratafia

Sta. Coloma de Farners ha celebrat aquest cap de setmana la 6a edició del Mercat de les Herbes de la Ratafia. Aquest esdeveniment s’ha consolidat com un punt de trobada de referència d’experts en l’etnobotànica, els usos de les plantes en la salut, la cuina o el benestar i les tradicions remeieres, culturals i populars del nostre país.

El Mercat de les Herbes ha acollit fins a 40 activitats que promouen el coneixement i la difusió al voltant del món de les herbes de la ratafia.

Durant el cap de setmana, diferents espais de la ciutat han acollit diverses activitats. A l’Arxiu Comarcal han tingut lloc presentacions de llibres com el de Mica Gassiot, Ester Boix i Carme Pedrola titulat “Les plantes de la ratafia, del laboratori a la cuina”,  xerrades com la realitzada pel Dr. Joan Vallès que ha parlat sobre l’aportació a la botànica de Joaquim Codina i tallers d’iniciació sensorial  com el dut a terme per Enric Campi, M. Àngels Boixadera, Sandra Garcés i Miquel Gil.

La Casa de la Paraula també ha estat protagonista de xerrades com la duta terme per Pilar Comes, que ha parlat sobre els Parcs de les Olors i ha presentat el seu llibre “Sentit, tocar i tastar”.

Fra Valentí Serra de Manresa, arxiver dels caputxins, ha aplegat un nombrós públic als jardins de la Casa de la Paraula, on ha realitzat el taller “Les Plantes de la mel”, que ha servit per mostrar al públic com preparar una tisana tal i com es feia abans.

La plaça Farners també ha bullit d’activitat amb diversos tallers com el de sabor natural amb Laia Aguilà, el d’elaboració d’aperitius amb herbes aromàtiques amb la Laia Farré, el de “Remeis naturals de fregues per als cops” a càrrec d’Anna Selga, el d’ungüent de calèndula amb Núria Draper, el realitzat per Amanda Atzavara sobre herbolària menstrual o el decoració amb plantes de la ratafia a càrrec de l’Espai Can Mir.

La plaça Farners també ha estat l’escenari de la presentació de l’edició especial de la millor ratafia local 2018 amb la guanyadora, Imma Calderón. Només se n’han fet 200 unitats, numerades, que s’han posat a la venda exclusivament aquest passat cap de setmana.

El Mercat de les Herbes també ha donat espai a experiències com el tast de vins naturals a càrrec de Dani Felguera, sommelier del Celler de Can Roca.

El Mercat de les Herbes està pensat per gaudir de la primavera i apropar-se a la natura. Activitats com les dutes a terme al parc de Sant Salvador amb l’Anna Selga han servit per a què petits i grans coneguin les herbes de la ratafia.  

El lleure també ha estat un dels protagonistes d’aquesta edició amb activitats com l’explosió de les Essències de les herbes de la ratafia organitzada per la Confraria Jove i dirigida als joves del poble ha comptat amb guerra de cebetes, escenari d’obstacles i amagatalls.

La carpa central ha acollit l’oferta musical del Mercat de les Herbes amb les actuacions dels combos de l’Escola de Música Municipal Josep Carbó, intervencions d’artistes, productors i músics locals i espectacles de dansa aèria.

Paral·lelament al Mercat de les Herbes, Santa Coloma de Farners ha acollit el 66è concurs i exposició de flors, un dels més antics de Catalunya. La mostra d’art floral s’ha exhibit a l’església de Sant Sebastià i a la sala Lluís Caparrós del Centre Municipal d’Educació. Els visitants han pogut gaudir de la feina feta pels participants durant tot l’any cuidant i polint les seves millors peces per festejar l’arribada del bon temps.

 

 6e mercat de les herbesE

  Imatge