El curs d'educació viària d'Hostalric acaba amb un simulacre d'emergència

Els alumnes de 4t i 6è de l’Escola Mare de Déu dels Socors d’Hostalric han posat el punt i final al curs d’educació viària aquest passat divendres amb una sessió pràctica. Després de dues classes teòriques que s’han dut a terme al llarg del curs ha estat el moment de posar en pràctica els coneixements adquirits.

Abans de començar, els diferents grups de nens i nenes han recorregut el circuit acompanyats per Joan Carles Terrón, el seu monitor d’educació viària, repassant el significat de les senyals de trànsit. A continuació han pogut recórrer amb bicicleta el circuit, seguint les pautes de circulació adquirides durant el curs d’educació viària.

Els i les alumnes també han pogut gaudir d’una cursa amb cotxes de pedals. La sessió pràctica d’educació viària ha estat molt ben rebuda per parts dels nens i nenes de l’Escola Mare de Déu del Socors.

Ja fa sis anys que la Policia Local d’Hostalric imparteix el curs d’educació viària als alumnes de 2n, 4t i 6è. Enguany un total de 157 nens i nenes han après les seves primeres nocions de circulació.

Cada any s’introdueix alguna novetat al curs d’educació viària. En aquesta ocasió els i les alumnes s’han trobat amb una sorpresa. Un simulacre d’incendi amb una persona amb aturada cardíaca. Han estat els propis alumnes qui han posat en pràctica els coneixements adquirits en matèria de reanimació cardiopulmonar. És el segon any que dins del curs d’educació viària es treballa el protocol d’actuació en casos d’emergència. Des d’aplicar massatge cardiopulmonar fins a trucar al 112. El simulacre serveix per viure en primera persona una situació de risc que pot ser més comuna del que pensem.

De seguida s’ha activat el protocol d’emergència i efectius dels ADF i de Protecció Civil han fet acte de presència. L’actuació ha servit per posar en valor els coneixements adquirits durant el curs i conèixer de primera mà quina és la tasca que desenvolupen els cossos de Policia Local, Protecció Civil i ADF.

Una fotografia de grup ha posat el punt i final a la sessió pràctica del curs d’educació viària.

 curs educaci viria hostalricE

  Imatge