La 5a cursa de muntanya del Pa amb Tomàquet penja el “sold-out”

Un miler de persones han participat, aquest diumenge, a la cinquena edició de la Cursa de Muntanya del Pa amb Tomàquet de Santa Coloma de Farners.

Lamentablement, el balanç d’aquesta cinquena edició ha estat tràgic per la mort d’un dels participants. L'ajuntament i l'organització, l’Associació Fast Competició, se sumen al condol de la família juntament amb l'equip de la Selva TV.

La Cursa del Pa amb Tomàquet, amb poc temps, ha esdevingut un esdeveniment esportiu i lúdic de referència, per la presència de corredors d’elit, perquè tot el recorregut són corriols i perquè inclou 3 reptes diferents.

La modalitat estrella és un trail de 21 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu. També hi ha un traçat més suau, la modalitat Express, de 12 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu.

Finalment, es fa una marxa popular al voltant del Parc de Sant Salvador. Aquesta modalitat està a l’abast de tothom perquè són 8 quilòmetres amb 200 metres de desnivell positiu i tampoc està cronometrada.

Els primers a sortir de la Plaça del Firal són els participants del trail i una mica més tard ho fan, a la vegada, els inscrits a l’Express i la marxa popular.

L’Associació Fast Competició, entitat organitzadora de la prova, agraeix la implicació de tothom per fer-ho possible i es mostra molt satisfeta perquè s’han exhaurit totes les places disponibles, amb 400 participants en la cursa Express, 300 persones en el  trail i 300 a la marxa, tenint en compte que enguany s’ha incrementat el nombre de participants.

Segons càlculs de l’organització, la prova atrau unes 3.000 persones fins al municipi i la comarca. Per tant, l’esdeveniment a banda de ser una gran diada d’esport i muntanya, també acaba essent un al·licient per dinamitzar altres sectors econòmics i turístics.

La prova esportiva es complementa amb altres activitats, servei de fisioteràpia pels participants, una bossa d’obsequis i l’esmorzar a base de Pa amb Tomàquet i botifarrada.

 

 

  Imatge