Un viatge musical per 3 cultures amb Burruezo i Medievalia Camerata

L’Església de Santa Maria d’Amer s’ha omplert d’històries i melodies antigues, peces morisques, joies sefardites cantades en “ladino”, cançons dedicades a místics de la cristiandat i música d’arrel medieval, sota una mirada actual, amb l’actuació de la prestigiosa formació Burruezo i  Medievalia Camerata.

Pedro Burruezo, Jordi Ortega, Robert Santamaría i Maia Kaanan han seduït en el públic amb un repertori musical d’una gran espiritualitat i bellesa, que no entén de fronteres o religions, i que reuneix música de tres cultures: l’islam, el judaisme i la cristiandat. Això sí, amb una visió més contemporània i trencadora.

També ha estat una oportunitat de luxe per veure tocar en directe, instruments d’altres cultures i temps com la mandola d’Algèria i l’arxillaüt.

Les peces s’acompanyen de les explicacions del mateix Pedro Burruezo que posa en context a l’espectador comentant l’origen de les cançons, què diuen les lletres o en quins místics s’inspiren.

El concert dóna continuïtat a les propostes de gran qualitat que es van programar durant el festival Sona Amer, que es va celebrar entre els mesos de gener i abril.

Una vegada més, el públic d’Amer i de la comarca de la Selva ha respost molt positivament.

sona amer burruezo medievalia camerata

 

  Imatge