Sant Julià del Llor i Bonmatí celebra la seva Festa Major

Durant els darrers quatre dies Sant Julià del Llor i Bonmatí  ha viscut amb intensitat la seva Festa Major. Des del divendres fins el dilluns tot un seguit d’activitats per a tots els públics han farcit la programació de la Festa Major.

Divendres s’ha donat el tret de sortida amb el gran sopar popular al pavelló a base d’entremès, botifarra i pinxo.  Durant l’àpat s’ha dut a terme la presentació de la pubilla i l’hereu 2019. L’acte ha comptat amb la presència del pubillatge de diferents municipis de la Selva i comarques gironines. La nova pubilla és  la Júlia Simon, el nou hereu en Lluc Bou i la nova Dama l’Anna Blanc que han recollit la banda dels representants sortints de Sant Julià i Bonmatí.

Tot seguit la companyia de teatre de la Cellera de Ter “Esquetx Teatre” ha ofert l’obra “Cordeu-vos els cinturons”, una comèdia que ha fet les delícies del públic assistent.

Divendres també s’ha encetat la Festa Jove a la plaça dels pins, un dels espais destacats de la Festa Major de Bonmatí. Grups com Mitjanit Orquestra, Pelukass, Under Rabbit o The apollardaos han animat les nits de divendres i dissabte amb concerts gratuïts. Des de fa quatre anys  des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament s’impulsa aquest espai per tal d’oferir una programació musical alternativa al públic més jove.   

Les activitats han seguit el dissabte ben d’hora amb el concurs infantil de pesca. Amb un lloc prèviament assignat cada participant ha preparat els seus estris per començar a pescar.

El concurs infantil de pesca però no ha estat l´única activitat que s’ha celebrat al riu Ter. A les 10h ha tingut lloc també la baixada de caiacs.

Els més petits també han pogut gaudir d’activitats com el concert a càrrec del grup d’animació Xiula a la plaça dels Pins i del Gran Tobogan Infinit d’Aigua de 100 metres de llargada, acompanyat de tot un seguit d’atraccions d’aigua que ha permès refrescar-se a grans i petits.

A la nit ha tingut lloc al pavelló el tradicional ball de Festa Major amb l’orquestra Montecarlo. Des de la comissió de festes es valora positivament  la tasca duta a terme any rere any per fer créixer la Festa Major de Bonmatí.

El diumenge s’han portat a terme activitats com la trobada de vehicles clàssic i esportius amb botifarrada gratuïta inclosa a canvi de col·laborar amb 1 kg d’aliment per a Càritas o el curs i exhibició de slackline a càrrec de l’Associació Cultural d’Equilibrisme i Malabars de Girona.

També diumenge, després de l’ofici solemne amb l’acompanyament de la Coral de Bonmatí, les sardanes han estat les protagonistes gràcies a la cobla la Principal de Banyoles. A l’acabar ha tingut lloc l’esperat vermut de Festa Major.

A la tarda al parc de la tirolina s’ha celebrat el campionat de ping-pong  i al pavelló el concert i ball de Festa Major amb l’Orquestra Maravella que ha ofert un repertori farcit de grans èxits de tots els temps. 

Dilluns al pavelló, Viri Virom ha ofert un espectacle per a la mainada i al Centre Cívic s’ha celebrat un vermutet acompanyat per una tapeta de Festa Major.

A la tarda s’ha celebrat el gran berenar-sopar de Festa Major, una de les activitats més multitudinàries de les que s’han celebrat aquests dies. A continuació ha tingut lloc la presentació de les pubilletes i hereuets del 2019 que ha donat pas al ball de cloenda de Festa amb el conjunt Delay’s, que han posat punt i final als quatre dies de Festa Major de Bonmatí.

 

 

 

  Imatge