La Nao Victòria rep més de 4.000 visitants a Blanes

Durant aquests dies la reproducció exacta i fidel del vaixell que va donar la primera volta al món al 1519, la coneguda com a Nao Victòria, ha fondejat al port esportiu del Club de Vela de Blanes. Es tracta de la única visita programada de la Nao Victòria a la Costa Brava.

Durant els dies que el vaixell ha estat a la ciutat ha rebut unes 4.000 visites, moltes de les quals d’escolars de Blanes. L’estada a la ciutat de la històrica embarcació forma part de la Gira 2019 de la Commemoració dels 500 anys de la volta al món de la Nao Victòria. El vaixell va ser construït per a l’Exposició Universal de Sevilla l’any 1992, el seu lloc d’origen, i és l’única rèplica del vaixell original que, fins a la data, ha completat la volta al món.

El 2004, la rèplica de la Nao Victòria va reproduir la primera volta al món per donar a conèixer la major fita marítima de tots els temps. L’expedició estava formada fa 500 anys per 5 vaixells i 243 tripulants sota el comandament de Fernando de Magallanes. La rèplica de la Nao Victòria ha visitat els principals ports de l’estat espanyol, Europa i Estats Units, compta amb més de 5 milions de visitants i està formada per una tripulació d’uns quinze voluntaris.  El museu flotant ha sumat durant els darrers 10 anys milers de milles navegades.

La Nao Victòria continua la seva travessia. La propera parada serà a França, a Sète. La gira finalitzarà amb l’arribada del vaixell a Sevilla el mes de setembre.

 

 

 nao victoria

  Imatge