La Festa de l’Embruix de Sant Hilari encanta a un miler de visitants

Des de l’any 2009, al voltant de Sant Joan, Sant Hilari Sacalm celebra la Festa de l’Embruix, un cap de setmana farcit d’activitats inspirades en les llegendes de la zona, les bruixes i la màgia.

 

Una de les activitats estrella, per la gran concurrència de públic, misteri i vistositat, és el “Sàbat de bruixes, guilla que fuig!”, una ruta teatral que inclou un aquelarre final de bruixes.

Els participants, de totes les edats, surten de Can Rovira. Porten el seu lot i bon calçat. 

El “Sàbat de bruixes, guilla que fuig!” consisteix en una ruta de llegendes en la qual s’involucren les entitats i molta gent del poble. Prop d’un centenar de persones col·laboren en l’esdeveniment fent d’actors i actrius, de guies o tasques d’organització, entre altres.

El festival va néixer de la voluntat de l’Ajuntament i el teixit associatiu de recuperar la Festa Major petita de Sant Hilari, conservar les llegendes i històries locals o preservar l’ofici de les trementinaires, que eren dones que viatjaven per tot Catalunya per guarir els malalts dels masos i cases pairals amb medicines naturals. 

La festa també dinamitza el territori i realça els seus valors.

El diumenge, Oncolliga, la Lliga Catalana d’ajuda al malalt de càncer, ha celebrat un esmorzar solidari, una xocolatada popular, a la Plaça Gravalosa. 

A la mateixa plaça, grans i petits també s’han endinsat en un laberint amb instal·lacions familiars per jugar i resoldre exercicis que han posat a prova la ment.

 

 

 sant hilari embruix 2019

  Imatge