Tossa dona la benvinguda a l'estiu amb la Festa Major Petita

Tossa de Mar ha celebrat aquests dies una nova edició de la seva Festa Major d’Estiu, en honor al seu patró Sant Pere. De divendres a dilluns s’han succeït tot tipus d’activitats. El tret de sortida a la Festa Major Petita l’ha donat el pregó. Enguany el pregoner ha estat Mario Zucchitello.

L’historiador i director de l’Arxiu Històric Municipal de Tossa ha recordat en el seu parlament la gran riquesa humana i cultural de la gent d’aquest municipi de la Costa Brava. Tossenc d’adopció, Zucchitello ha destacat el fort sentiment de pertinença dels tossencs i tossenques.

Un cop finalitzat el pregó s’ha encès la traca d’inici de la Festa Major per tot seguit celebrar amb una copa de cava el començament de tota una sèrie d’activitats programades per aquests dies. Dissabte ha tingut lloc a l’església parroquial de Sant Vicenç l’ofici solemne en honor de Sant Pere, patró de Tossa. La missa ha comptat amb l’acompanyament musical d’una orquestra. Tot seguit s’ha celebrat la tradicional processó de Sant Pere. La imatge ha sortit de l’església portada per pescadors. La comitiva ha desfilat pels carrers del nucli de Tossa fins arribar a la platja, on s’ha beneït la imatge de Sant Pere. Tot seguit s’ha retornat a l’església i s’ha donat pas a una audició de sardanes.

A la tarda s’ha celebrat la inauguració a la Casa de Cultura l’exposició ‘Temps i moments contemporanis’ de l’autor tossenc Spurna. El claustre de la Casa de Cultura acull del 29 de juny fins al 14 de juliol les 13 escultures i 3 pintures que protagonitzen l’exposició. Fetes amb materials naturals provinents dels boscos de Tossa l’obra de Spurna ens remet a imatges fantàstiques.

Durant les nits de divendres i dissabte la platja gran ha acollit els concerts de la 4a edició del Festival de Rumba i Música Catalana que s’ha celebrat en plena Festa Major Petita.

Diumenge ha tingut lloc la XXI Travessia de Tossa. Uns 300 nedadors i nedadores s’han aplegat a la platja per participar d’aquesta iniciativa solidària. Els fons recaptats s’han destinat a la lluita contra la leucèmia infantil a l’Hospital de Sant Joan de Déu. Els participants han pogut escollir entre tres recorreguts: un de 100 metres, pels més petits, un segon de 300 metres i finalment un de 1.100 metres que ha aplegat al gruix de nedadors i nedadores. Els participants han sortit de la platja gran i s’han dirigit fins a la d’Es Codolar.

Dilluns l’espectacular castell de focs artificials ha omplert de llum i colors la platja gran on un nombrós públic s’hi ha congregat per contemplar les impressionants figures de pirotècnia. Amb els focs artificials Tossa de Mar tanca la Festa Major Petita i dona la benvinguda oficial a la temporada d’estiu.

 

 

 festa major petita tossa

  Imatge