Miquel Noguer és escollit nou president de la Diputació de Girona

Aquest dijous al migdia ha tingut lloc a la sala de plens de la Diputació de Girona l'acte de constitució del nou ens supramunicipal per a la legislatura 2019-2023. En aquest acte també s'han dut a terme l'elecció i la presa de possessió del nou president de la Diputació de Girona. Miquel Noguer ha sortit elegit novament, després de la ronda de votacions dels diputats i diputades de la corporació.

La sessió s’ha iniciat amb la creació de la mesa d’edat que ha estat integrada per Josep Sala (JperCat) i Pau Presas (ERC), com a diputats de la nova corporació de major i menor edat, respectivament.

Un cop formada la Mesa, s'ha constituït la corporació. El secretari general ha anat cridant els diputats i diputades, que han anat prenent possessió del càrrec per ordre alfabètic, tant del partit judicial com del seu propi cognom.

 Un cop constituïda la nova Diputació de Girona, s'ha elegit el president amb la votació dels candidats. S'han presentat tres candidatures a la presidència: Miquel Noguer (JperCat), Sílvia Paneque (PSC) i Laia Pèlach (CUP).

Cadascun dels vint-i-sis diputats de la corporació presents en l'acte ha dipositat el seu vot a l'urna. Miquel Noguer ha aconseguit el suport del seu grup, JperCat, i d'ERC, amb el qual el passat dilluns 1 de juliol es va anunciar un acord de governabilitat. Així mateix, també ha rebut els vots d'IdSelva, amb un total de 21 vots. Per la seva part, la representant del PSC, Sílvia Paneque, ha rebut els 4 vots del seu grup, i Laia Pèlach, la representant de la CUP, ha rebut el seu propi vot. Carles Motas, representant de Tots perl'Empordà, no ha assistit a l'acte per motius personals.

El nou president ha pres possessió del càrrec. A continuació, la Mesa d'Edat s'ha dissolt i el president de la nova corporació ha donat la paraula als representants dels diferents grups polítics, de menor a major representació, els quals han argumentat el seu vot i han incidit en la necessitat de posar la Diputació al servei dels municipis i dels seus habitants.    

Miquel Noguer, en el seu discurs, ha definit la Diputació com un ajuntament d’ajuntaments.

L'elecció de Miquel Noguer com a president de la Diputació de Girona dona continuïtat, doncs, a la seva presidència, iniciada el 31 de juliol de 2018 i que el va situar com el dotzè diputat que exerceix la presidència de la corporació. Aquesta reelecció ha estat possible gràcies al suport de 21 dels 26 diputats presents en l'acte de constitució de la nova corporació, que doten d’una majoria folgada al nou equip de govern.

La nova corporació de la Diputació de Girona compta amb 6 representants de la comarca de la Selva: Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, Jordi Camps, alcalde de Vidreres, Eva Viñolas, alcaldessa de Susqueda, Josep Maria Bagot, alcalde de Riells i Viabrea, Bea Ventura, regidora de l’ajuntament de Sta. Coloma de Farners i Gisela Saladich, regidora de l’ajuntament de Tossa de Mar.

 Al llarg del juliol es durà a terme un ple extraordinari en què es donarà a conèixer el cartipàs del nou equip de govern per al mandat 2019-2023. De moment ja es coneix que Pau Presas, d'ERC, serà el vicepresident primer.

 

 ple investidura miquel noguer

  Imatge